13 sätt att spara på din badrumsrenovering

Ingen gillar ett hus med ett gammalt badrumsrenovering täby.

Naturligtvis kan du använda en blå toalett och bada i en rosa badkar, upplyst av åtta nakna glödlampor som lyser på en färgad 70-tals laminatbänk. Men vill du verkligen?

Att bygga spabadet i dina drömmar kan kosta mer än vad du vill spendera. Men du behöver inte tömma din plånbok för att förbättra ditt badrum. En liten bling och några lyxiga handen kan ge dig en stor inverkan för en liten summa pengar, och det är ett bra ställe att börja.

“En liten sak skapar den lyxen istället för att oroa sig för allt annat”, säger Laura Redd, en inredningsdesigner i Greensboro, North Carolina. “Jag tycker att gnist är en stor sak.”

Det enklaste sättet att sänka kostnaderna vid en renovering av badrummet är att hålla det gamla badrummet fotavtryck. Håll toaletten, sjunka och badkar eller dusch på samma platser, bara byta ut det gamla med det nya. Det sparar tusentals det kostar att lägga till husets fotavtryck eller flytta om ledningar och elkablar.

Du borde också undvika att lägga ett badrum på $ 100 000 till ett hus på $ 200 000, Redd-sedlar, för att du aldrig kommer att återhämta din investering.

Men det finns också andra sätt att spara.

“Paint är alltid, på en budget, ditt bästa snabba alternativ på en makeover”, säger Justin DiPego, seniorredaktör av DoItYourself.com. Och det kan du själv göra.

Men med en renovering av badrummet vill du vara försiktig med att komma in över huvudet, speciellt om ditt hem har bara ett badrumsrenovering täby.

“Känn dina gränser”, säger DiPego. Om du aldrig lagt kakel innan, är ett badrum förmodligen inte ett bra ställe att börja. Ibland är det billigare att anställa någon som känner till insatserna i jobbet. “Du kommer sluta spara pengar på lång sikt eftersom du inte kommer att skruva upp det.”

Att anlita en entreprenör är vanligtvis smart för rörmokare och elverk, samt för komplicerade kakeljobb eller sådana som kräver att väggarna slits ut.

Men, Redd säger, låt inte entreprenören välja material. Handla för dem själv istället. Du kommer säkert att få vad du vill, och du behöver inte betala för entreprenörens inköpstid.

Här är 13 sätt att spara pengar samtidigt som du förbättrar ditt badrum:

Ta med några fina tillbehör. Sök efter saker som kan ändra ditt badrumsrenovering täby utseende dramatiskt utan att någon hämtar upp en skiftnyckel. De kan innehålla en ny duschdraperi, plush badlakan, en ny matta, en förstorande sminkspegel eller kanske en blomma i en vas. “Gör inte billigt ut på dina handdukar”, säger Redd. “Bambuhanddukar är fenomenala. De varar för evigt. ”

Måla väggarna. Avokado fixturer mot vit kan se extremt daterat ut. Men byt väggarna till en komplementär färg, och “plötsligt är avokado-grön en spelare”, säger Mary Anne Brugnoni, en formgivare med Renovations av Morton Group i Fairport, New York. “Paint är din bästa vän.”

Byt duschhuvudet. Du kan köpa ett regndusch, massagedusch och andra modeller som ger ditt badrum ett spa-utseende och en förbättring av din duschupplevelse. För det mesta kan du göra förändringen om fem minuter med en skiftnyckel.

Handla om vanities och armaturer. Jämför priser på nätet, i stormarknader, i specialaffärer och till och med på Craigslist. Titta på försäljning och godkännande också. Du kan hitta erbjudanden online på allt från kranar till fåfänga, och online-valet är mycket större än vad du hittar i någon butik.

Använd granitrester för räknare. Granitaffärer har ofta små bitar av granit kvar från större jobb och kommer att sälja dig tillräckligt för en toalettdiskett med rabatt. För att ta reda på vad som är tillgängligt, ring dina lokala butiker först och släpp sedan för att se graniten och förhandla priset.

Handla runt för kakel. Du kan hitta fina golv och väggplattor för $ 1 till $ 2 per kvadratmeter. Använd den billigare kakel för det mesta av arbetet, och lägg sedan in lyxplattor som accenter.

Kakel ett mindre område. I stället för att kakel alla badrumsväggar, kakel bara runt badkaret och duschen, och använd gips för resten av området.

Skapa en fåfänga från en bit av gamla möbler. “Om du vill bli kreativ, och du har den kreativa genen … kan du skapa något unikt,” säger Redd. Om din fåfänga är trä, refinish eller måla den istället för att köpa en ny. Hon köpte en begagnad möbel för $ 45, en odlad marmorplatta för $ 150 och två sänkor på nära håll för $ 50, vilket skapar en unik dubbel fåfänga för bara 245 dollar.

Renovera bara en del av ditt badrum. Om du inte har råd att riva hela badrummet ner till tapparna och bygga om det, överväga att renovera bara badkar och duschområde. “Det kommer att ge dem inverkan av ett nytt badrum,” säger Brugnoni.

Använd en duschridå i stället för ett glasdusch. “En böjd stång med en riktigt cool duschridå kommer att spara dig mycket pengar, säger Brugnoni. Plus, en dusch gardin lägger till färg

och kan enkelt bytas ut.

Välj krom istället för borstad nickelarmaturer. Det är billigare, och det finns fler val. Och krom gör även en comeback, Brugnoni-anteckningar.

Köp en inramad spegel eller ram din befintliga spegel. Den lilla förändringen kan snabbt ge ditt badrum ett mer glamoröst utseende. Om din spegel är liten kan du kanske köpa en ram på en varuhus eller butik. För en stor spegel, använd formning för att bygga en ram.

Ha allt planerat och material i handen innan du börjar. Att byta kurs i midstream kostar alltid tid och pengar. Du borde veta vad du gör och när du förväntar dig att avsluta innan du startar in i en stor renovering av badrummet.