Asiatisk dubbelögonlock kirurgi – ser “ljusare”

Det är ett faktum: allt fler etniska minoriteter i Amerika väljer att ha plastikkirurgi Göteborg än någonsin tidigare. Forskning har visat att från 2000 till 2005 har det ökat antalet personer från etniska minoritetsgrupper som går under kniven av kosmetiska skäl, och den statistiken växer stadigt.

 

Det uppskattas att ungefär 50 procent av alla asiatiska nedstigningar har det som är känt som ett “enfaldigt” öga eller mono-lock, med existensen av vecket som ofta är beroende av ursprungslandet. I Asien är dubbel ögonlock kirurgi det mest populära kosmetiska förfarandet, även om det tar tredje plats bland asiatiska amerikaner i USA, precis bakom näsa och boobjobb.

Men allt fler minoriteter väljer att ha “etnisk plastikkirurgi” eller förfaranden som vissa människor ser som uteslutande för att radera etniska egenskaper och göra dem mer anpassade till det uppfattade vita idealet. Från näsajobb för att smala en afrikansk näsa till ögonlocksåtgärder för att få ett asiatiskt öga att visas mer rundat, blir dessa förfaranden i popularitet – även om de är allmänt omtvistade.

 

Enligt American Society of plastikkirurgi Göteborg Surgery är följande operationer mest populära bland etniska minoritetsgrupper:

 

* Nos-omformning: den vanligaste bland bland afroamerikaner och hispaniker

 

* Bröstförstoring: Det näst mest populära förfarandet bland Hispanics

 

* Bröstreducering: den näst mest populära bland afroamerikaner

 

* Blepharoplasty eller ögonlockskirurgi: Den näst mest populära kosmetiska operationen bland asiaterna

 

Asiatisk dubbelögonlock kirurgi

 

Det uppskattas att ungefär 50 procent av alla asiatiska nedstigningar har det som är känt som ett “enfaldigt” öga eller mono-lock, med existensen av vecket som ofta är beroende av ursprungslandet. I Asien är dubbel ögonlock kirurgi det mest populära kosmetiska förfarandet, även om det tar tredje plats bland asiatiska amerikaner i USA, precis bakom näsa och boobjobb.

 

Flera provade och testade tekniker används för att uppnå detta dubbla ögonlock, inklusive:

 

Suturmetod. En serie små snitt längs vecklinjen och sedan snäva suturer under huden. När huden lyftes och viks tillbaka görs det inte ett helt naturligt snyggt veck. Även om den här metoden är billig och har bra resultat är de inte permanenta.

 

Full snittmetod. Kirurgen gör ett snitt i form av en halvmåne längs snittlinjen, sedan tas muskelband, orbitalt septum och ibland fett ut (dessa tas också bort i traditionell ögonlockskirurgi). De båda sidorna sys permanent tillsammans, så resultatet är långvarigt och ser naturligare ut, speciellt när patienten blinkar.

 

Double Standard Twist (DST) metod. Bäst av båda världar (i Hannah Montana’s odödliga ord). Fett avlägsnas genom snitt medan suturer lyfter locket. Mindre invasiva och kan resultat kan vara så länge som ett decennium.

 

Laserkirurgi. Suturer skapar en ny veck, men lasrar används för att ta bort överflödigt fett, vävnad och muskel. Ingen skärning krävs och mindre blåmärken än med andra metoder.

 

Observera att det finns risker och biverkningar oavsett vilken typ av procedur du väljer. Dessa inkluderar infektion, inledande blåmärken och svullnad, klåda, ögongummi och ljuskänslighet. Ärrbildning kan ta upp till sex månader att försvinna – eller mer.

 

Varför gör det

 

plastikkirurgi Göteborg som annonserar dubbel ögonlockskirurgi är ofta snabbt påpekade att de inte hjälper sina patienter att se mer kaukasiska ut, men hjälper dem att känna sig mer självsäker och skapa ett bättre personligt utseende för dem som individer. Vanligtvis säger de att asiater närmar sig dem eftersom de vill se mer “ljusögda”, med ögon som ser bredare ut.

 

Enligt vissa plastikkirurger betyder ett enda veck att ögat verkar vara “tätt och tungt”, vilket gör att personen blir äldre än de verkligen är – även om de är i tjugoårsåldern. De säger också att det med en enkel öga innebär att smink är svårare att applicera, och att det gör ögonfransarna mindre synliga.

 

“Många potentiella patienter säger att en enda ögonlock gör dem sömniga eller trötta och att ögonen ser för små ut,” enligt PlasticSurgery.com, som hävdar att den första operationen av sorten ägde rum i Japan långt tillbaka 1896. “De flesta Asiatiska patienter vill inte förändra ögonens naturliga mandelform, men har bara ögonlock som är mindre tunga, med ljusare ögon. “

 

Människor som är emot dubbla ögonlockskirurgi säger dock att målet är att få sitt etnicitet att bli mindre uppenbart. “Dubbel ögonlockskirurgi är onaturligt och människor som gör det köper till en skönhetsmyt som inte är asiatisk baserad”, säger Martin Wong, redaktör för den asiatiska konst- och kulturtidningen Giant Robot.

 

“Det är egentligen bara självmjälkning och mycket av det är tyvärr inblandat av föräldrar och deras idéer. Det är hjärtbristande att dessa unga tjejer inte har kulturell stolthet, att de skäms över vem de är och hur de ser ut.”