Budgetering av badrumsrenovering

du vill ombygga ditt badrumsrenovering täby , men du vill inte bryta banken, och det är en tydlig möjlighet med något bostadsrenoveringsprojekt. Här är den mager på hur fet din plånbok behöver vara för att göra det renoveringsjobb som du vill ha. Och när du vet vad kostar vad, kan du ta reda på vilka hörn – eller bänkskivor – att skära.

Enligt remodelingmagasinens prisberäkning för 2005, är ett mellanrums badrumsmodell ungefär $ 10.499, högre eller lägre beroende på var du bor (och hur du definierar mellannivå). Redoing ditt badrumsrenovering täby kommer att kosta mindre i söder och mer i väst och nordöstra. Rapporten uppskattar också att ett sådant jobb kommer att återhämta 102 procent av sin kostnad vid återförsäljning. Så i alla fall vet du att du inte spola pengar på toaletten. En exklusiv badrumsmodell uppskattas kosta $ 26, 052 – en stor hoppa i pris – och att återhämta 93 procent av det på återförsäljning.

Remodeling definierar en mid-range remodel som sätter i en toalett, badkar med en kakel surround, en integrerad dubbel dubbla handfat och fåfänga, inbyggd medicin skåp, ett keramiskt kakel golv och vinyl tapeter.

En exklusiv ombyggnad inkluderar att expandera rummet ytterligare 8 kvadratmeter i befintligt utrymme, lägga till ett fönster, rörliga armaturer som toaletten och ersätta dem med avancerade modeller, en 4- x 6-fots kakel dusch med en duschvägg, en bidé, bänkskivor i fåfänga med två handfat, linneskåp, kakelgolv, belysning, en avgasfläkt och andra bekvämligheter.

Det är lätt att spendera 25 000 dollar på renovering av badrum. Om du inte har den typen av deg handlar det om en kompromiss. Tänk på vilka element i ditt badrum du vill mest ändra och vad du kan leva med och utan.

Byggzon

Om du inte gör din renovering ska du använda en allmän entreprenör (GC) eller självklara dig själv. Den senare kräver viss know-how, eftersom du behöver få tillstånd, övervaka arbetet etc. Vid val av en GC får du bud och bestämmer dig för och kontrollerar referenser. Se hur nöjda hans eller hennes tidigare kunder är. För att spara pengar kan du överväga att göra rivningen själv; du kan till och med hålla ett rivningsparti för att få hjälp från vänner. Jämför även att köpa materialet själv med kostnaden för GC som levererar dem. Du kan köpa online eller på rabatterade butiker för att spara pengar. GC får en djup rabatt men tenderar också att prissätta priser, så kolla båda alternativen.

Arbetskraft

Man- eller kvinnokraft kostar moolah. De människor som ersätter det grymma popcorntaket, installerar sconces och taklampor, plumb fixturesna, eller lägga kakel kommer att springa upp budgeten. Tänk på detta när du lägger ut din badrumsplan. Rörlampor eller VVS eller sätta i ett fönster kommer att kosta mer än att hålla sig i badrummets ursprungliga layout. Det betyder inte att du inte kan ändra vissa områden, men välj och välj för att undvika stickerchock.

fixturer

En av de stora kostnaderna i en ombyggnad är rörliga armaturer, som toaletten, handfat och badkar. Om du kan hålla samma planlösning som du har nu spenderar du mindre på VVS.

Då är det kostnaden för fixturerna själva. Om du måste ha det utsökta glasbehållaren sjunker, välj sedan en standard vit, no-frills toalett (ca $ 125). Eller om du vill ha Kohler Purist Hatbox toaletten ($ 2,991 och uppåt) väljer du sedan en nedre ände och badkar.

Tile Talk

Tegel är en annan stor kostnad, inte bara plattan själv men arbetet med att installera det. Du kan begränsa kakel till golvet och badkaret omger med ett inbromsningsstall. Om du lustar efter en iriserande glasplatta mosaik, överväga att använda de dyra plattorna som accenter i ett område med fler fotgängare porslin. Bestäm om du vill spendera dina pengar på en total duschvägg eller en helkaklat dusch. Istället för att köra kakel på väggen, tänk på beadboard wainscoting för en period eller en cool färgfärg om din design är modernare.

Countertop Culture

I ett kök kan massiva ytor eller sten bordsskivor bota din budget på grund av rena kvadratmeter. I badet kan du komma undan med granit eller till och med marmor, om du är smart om det. En singel-sink fåfänga kommer inte att ta mycket sten. Om du vill ha två, så sänker piedestal (ta urvalet av skönheter från Kohler, Porcher, American Standard och mer från ca $ 140 till $ 300) och en refinished sida skåp eller sängbord med en kvarvarande granit eller marmor på toppen kommer att spara du pengar, ger dig förvaring, och har dig i takt med dagens trend med möbelskåp mot inbyggd.

Planera noga, sätt din budget och vara kreativ; du kommer att sluta med ett vackert badrum som inte har brutit ditt bankkonto