Professionella redovisningsorgan i Australien

Vad är en revisor? Enligt den australiska revisorskatalogen är de “en utövare av redovisning eller redovisning, som är mätning, avslöjande eller försäkran om finansiell information som hjälper chefer, investerare, skattemyndigheter och andra att fatta beslut om allokering av resurser” (“About Accountants “). Som du kanske redan vet har olika delar av världen olika professionella organ för redovisning.

Till exempel använder inte alla länder American Institute of Certified Public Accountants (AICPA). Som namnet antyder, används det bara i USA. Australien har dock tre juridiskt erkända lokala professionella redovisningsorgan. Institutet för offentliga revisorer (IPA), CPA Australia (CPA) och institutet för befraktad revisorer i Australien (ICAA).

IPA har funnits sedan 1923 och fortsätter att växa i organisationen idag. Efter 90 år sitter det för närvarande mer än 26 000 medlemmar och studenter i 64 länder och rankas i världens högsta professionella redovisningsorgan (“Institute of Public Accountants”). De förvärvade ett fullständigt medlemskap i International Federation of Accountants (IFAC) 2005 samt Confederation of Asian and Pacific Accountants (CAPA) 2011. De arbetar verkligen för att bygga upp relationer och utbyta kunskap utomlands. De är innovativa i allt som de gör som de redan är erkända som en av de 20 bästa i BRWs mest innovativa företag i Australien listan för 2012. IPA har tre medlemsnivåer, associerad (AIPA), medlem (MIPA) och medlem (FIPA). Ett associerat medlemskap kräver att man har ett australiskt avancerat examen för redovisning eller en kandidatexamen i redovisning som kan vara australsk eller likvärdig i naturen. MIPA-medlemskapet kräver Australian Advanced Diploma of Accounting, två års pre-IPA-program heltid arbetslivserfarenhet inom redovisning eller relaterade områden och ett mentorerat erfarenhetsprogram. Ett FIPA-medlemskap kräver 7 års MIPA-status eller motsvarande och 10 års erfarenhet av redovisning de senaste fem åren måste vara på högre nivå (“Institute of Public Accountants”).

Enligt CPA Australia är de en av världens största redovisningsorgan med ett globalt medlemskap på mer än 150 000 medlemmar som arbetar i 120 länder runt om i världen och med mer än 25 000 medlemmar som arbetar i ledande befattningar (“About Us”). De tillhandahåller utbildning, utbildning, tekniskt stöd och förespråkande. De var en tidig aktör på den asiatiska marknaden, där deras engagemang började i början av 1950-talet och syftade till att utveckla och stärka redovisningsverksamheten i regionen. Från och med idag bor nästan ett fjärdedel av CPA Australiens medlemmar utanför Australien, med över 35 000 i Asien. De har för närvarande nitton bemannade kontor över Australien, Kina, Hong Kong, Malaysia, Singapore, Indonesien, Vietnam, Nya Zeeland och Storbritannien. För att bli medlem i detta program kandidater mest håller en forskarutbildning som erkänns av CPA Australien, och visa kompetens inom de kunskapsområden som krävs och inom sex år framgångsrikt slutföra CPA-programmet (“Om oss”). De måste också ha tre års yrkeserfarenhet inom ekonomi, eller redovisa verksamhet. För att erbjuda offentliga bokföringstjänster måste CPA: erna också slutföra CPA Australia’s Public Practice-program, som innefattar distansutbildning och en bostadskomponent, och måste inneha ett certifikat för allmän praxis i enlighet med CPA Australiens lagar.

Löpande Bokföring Stockholm

ICAA är den yrkesorganisation som representerar Chartered Accountants i Australien. De har för närvarande över 50 000 medlemmar och 12 000 studenter (“Nyheter och uppdateringar”). För att bli medlem av institutet måste man slutföra det Chartered Accountants Programmet som omfattar studie av Graduate Diploma in Chartered Accounting (GradDipCA) och tre års praktisk erfarenhet. Inträde är tillgängligt för alla som har en redovisningsexamen; Men de som innehar icke-redovisningsexamina kan också tillåtas inträde efter att ytterligare krav är uppfyllda. Om man blir en Chartered Accountant måste de slutföra totalt 120 timmar fortlöpande yrkesutbildning var tredje år. ICAA är en grundare i Global Accounting Alliance (GAA). Medlemmarna av denna allians är en del av den internationella bokföringsorganisationen för världens främsta redovisningsorgan. Chartered Accountants granskar 100 procent av de bästa ASX-noterade bolagen i Australien. De erkänns av de internationella bokföringsorganen i världens ledande finansiella centra. I november 2013 fusionerades ICAA med New Zealand Institute of Chartered Accountants och är nu känt som “Chartered Accountants Australia och Nya Zeeland” (“Nyheter och uppdateringar”).