Trädgård Trends

Vilka trädtrender har sprungit upp i år? När det gäller utomhusutrymmen handlar det om enkelhet, funktion och enkelhet. Oavsett om det är enfärgade årgångar som gör din gård till ett lugnande, monokromatiskt konstverk eller ljust målade skodor som förbättrar utseendet på din trädgård, det här är de heta trädgårdsutvecklingarna för 2016.

 

  1. Enfärgade trädgårdar

Denna trend handlar om enkelhet och elegans. Istället för en explosion av färger när blommorna blommar på våren och sommaren, överväga att plantera ettåriga år i en färg, eller små variationer av den färgen, för monokromatisk utseende. Tips: Med ettåriga år kan du alltid ändra färg nästa år.

  1. Enkelt

Glöm krångliga formella trädgårdar som behöver mycket TLC. Trenden går nu mot långblommande växter, hjärtliga inhemska växter och gräs och hållbara, lokalt framställda växter som inte behöver mycket handhållning. Du får mer tid att njuta av din trädgård – utan allt arbete.

  1. Container trädgårdar inuti huset

Varför har du en enkel planta när du kan odla små buketter med tårformade tomater? Containerträdgårdar är perfekta för små grönsaker som ser så snygg ut som en blommande hemmaplant men är ätbara – frilös basilika, ärtskott, rädisostoppar. De ger både skönhet och funktion samtidigt.

  1. Vattenelement

Oavsett om det är en DIY damm för att fånga regnvatten som du kan använda för att hålla dina växter nöjda eller en lugnande elektrisk bubblare, kommer vattenfunktionerna fortsätta att göra ett stänk i trädgårdsdesign i år.

  1. Ergonomiska trädgårdsredskap

Som någon trädgårdsmästare vet är det mycket knä och böj och böja – det kan röra med knä och rygg. Och traditionella verktyg kan lägga till påfrestningen. Varumärken som hantverkare stockholm har kommit till räddning med ergonomiska verktyg som har blivit omdesignade för att lindra tillbaka, knä och jämn handledsbelastning, vilket gör trädgårdsarbete trevligare än någonsin. Leta efter loppers med utdragbara handtag och ergonomiska trädgårdar, saxar, weeders och transplanters.

  1. Slipmönster

Hoppa på din rida klippare och vrid ditt gräs i en mosaik med intressanta klippmönster. Tips: Att byta upp klippmönster är inte bara glädjande att titta på, men det är också bra för din gård. Att klippa på samma sätt hela tiden kan mata ner gräset.

  1. Glöm inte staketet. Eller garaget.

Det tråkiga gråstaket är det förra året. Gör stängsel, skjul, garage eller någon struktur som gränsar till trädgårdsdelen av din trädgårds färgschema. En färglack gör hela skillnaden. Att ge din trädgård en färgstark bakgrund är ett sätt att utvidga och förbättra sitt övergripande utseende. Du kan även repaint för att ändra nyans som dina ljust färgade växter och blommor av vår och sommar ger ut för att falla mer dämpad palett.