Välja en naturlig ansiktsbehandling toner för torr hud

En naturlig ansiktsbehandling Göteborg toner kan göra en stor skillnad för torr hud, förutsatt att den har formulerats med torr hud i åtanke. Det betyder till exempel att det inte kommer att innehålla någon alkohol. Alkohol torkar mycket, men det ingår i många hudvårdsprodukter eftersom det är ett billigt och effektivt konserveringsmedel. Bra för en produkts hållbarhetstid; inte bra för torr hud. Även ekologiska toner som innehåller organisk alkohol är inte lämpliga för torr hud.

De naturliga ansiktsbehandling Göteborg toner som jag rekommenderar för torr hud är baserade på hydrosoler av örter och blommor som skapas när eteriska oljor destilleras. Hydrosoler är potenta, och det är också klokt att använda de som är lämpliga för torr hud, såsom häxhasel, som i hög grad är beprövad som en beautifier av mogen hud och rosenvatten, en idealisk toner för torrare hud. Andra ingredienser att leta efter i en ansiktstoner inkluderar grönt teextrakt, äppelcider och mintvinäger.

Tonar fungerar genom att porerna får kontraktera och spola ut smuts och skräp. Sammandragningen är orsakad av astringenterna i tonern, vilket resulterar i att huden ser ut och känns mjukare. Dessutom kan de mindre porerna bättre motstå bakterier och irriterande, vilket leder till färre utbrott. Så, förutom de omedelbara fördelarna med en snyggare och mjukare känsla, stödjer en bra toner en friskare hud, mindre utsatt för utbrott. Hydrosoler är också förpackade med antioxidanter som kan minska påverkan av miljöskador på huden.

Den bästa tiden att använda en toner är strax efter rengöring. Tonern tar bort eventuella rester kvar av din rengöringsmedel. Du kan använda en bomullsboll för att lägga tonern över hela ansiktet och låt den torka, utan att använda en handduk. När det torkar är du redo för din fuktkräm. Jag använder en toner på detta sätt varje morgon och kväll.

Det kan vara lite stickningar när du använder en toner som innehåller hydrosoler. Det är bra, så länge stickningen är liten och kvarstår bara några minuter. Bara för att hydrofoils är vattenlösningar betyder det inte att de är svaga!

Växter innehåller komplexa kemikalier som vi först börjar förstå, men laboratorier försöker identifiera den “aktiva” ingrediensen i en växt och sedan skapa en isolerad version av den som kan användas för att tillverka billigare produkter. Enligt min uppfattning tjänar detta en ekonomisk agenda, inte min skins bästa. Jag rekommenderar en helt naturlig ansikts toner med ekologiska ingredienser som har haft minsta mängd bearbetning, så att hela växtens kemiska struktur är så full tillgänglig som möjligt.